Amerikaanse producer Skrillex komt met nieuw album: Quest for fire

Skrillex brengt na 9 jaar opnieuw een album uit. Quest for fire. 

Een begrip in de oren

Skrillex maakt zijn intrede in 2010 met het nummer ‘Weekends!!!’. Maar bekend wordt hij in 2011 met ‘Bangarang’. De bevestiging komt er dan in 2012 met ‘Make it bun dem’. Zijn eerste album volgt in 2014, genaamd ‘Recess’.

Samenwerking met Diplo

Na zijn album in 2014 blijft hij wel muziek produceren, maar de grote hits onder zijn naam blijven uit. Zijn samenwerking met Diplo, onder de naam ‘Jack Ü’, verloopt wel vlot. Ze scoren hits als ‘Where are Ü now’ en ‘Take Ü there’. Maar de samenwerking stopt in 2016. In die jaren is Skrillex dus minder actief. 

De jaren hierna

Na 2016 produceert hij niet meer de hits zoals voordien. Tot 2021. Een nummer met J Balvin gaat viraal, genaamd ‘In Da Getto’. Dit lijkt de wederopstanding te worden van Skrillex. Want in datzelfde jaar brengt hij nog een nummer uit met Justin Bieber. Ook dit jaar is hij met een banger gestart. Hij kwam namelijk met een collab met Fred again.. De revelatie van 2022.

Quest for fire 

Vanaf morgen, 17 februari, is het nieuwe album van Skrillex te beluisteren. Dit zal de kers op de taart moeten blijken. Ook is hij met een volledig andere look het jaar gestart. Deel van het plan? Het kan zomaar. Doel? Zichzelf terug op de kaart zetten. 

Foto: Flickr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *