Haute couture meets music: Modehuizen gaan steeds vaker in zee met muziekartiesten

Deze week kondigde het Franse modehuis Louis Vuitton het nieuws aan dat happy-zanger Pharrell Williams zal toetreden als de nieuwe Men’s Creative Director van het merk. Maar het is niet de eerste keer dat modehuizen en internationale artiesten de handen in elkaar slaan en zich samen rond te tafel zetten om haute couture in een nieuw creatief jasje te steken. Waar zagen we muziekartiesten nog in de haute couture wereld?

Creative director, partner of ambassador

De impact van artiesten in samenwerking met grote modehuizen is niet minimaal. Zo is de titel van Creative Director de hoogste titel als creatieveling binnen het modehuis. 

Toch gebeurt het zelden dat muziekartiesten de kans krijgen te promoveren tot deze titel. Vaak blijft de samenwerking bij een collaboratie of een campagne, waarbij de artiest het gezicht wordt van het merk en de functie van ‘ambassador’ inneemt.

Gucci X Harry Styles

Award-winning zanger Harry Styles blinkt niet enkel uit in zijn muziekcarrière, maar maakt ook zijn intrede in de modewereld, en wat voor één. Harry en Gucci-modeontwerper Alessandro Michele gingen samen in zee. De aanzet? De Gucci Tailoring Campagne, waarvan Harry hét gezicht werd. 

De samenwerking tussen Harry en het luxueuze modehuis Gucci zette zich in 2022 verder. Harry Styles en Alessandro Michele staken de koppen bijeen en brachten de HA HA HA-collectie tot leven. Een collectie waarbij de vintage 70s look centraal staat en waarvan Harry Styles co-designer is. 

Harry creëerde onder andere een uitgebreid assortiment aan kostuums, waarbij zwart en blauw uit den boze zijn. Gewaagde silhouetten, levendige kleuren en onverwachtse patronen zijn the way to go.

Chanel X Angèle

Belgische zangeres Angèle begon haar samenwerking met Chanel met een eye-wear collectie in 2020. Nadien werd ze in 2021 het gezicht van de Coco Chanel Beach Campagne, een collectie toegewijd aan zon, strand, zee en warm zomerweer. 

Ook zagen we haar tijdens haar wereldtour in 2022 schitteren in op maat gemaakte Chanel outfits, iets waar wij alleen maar van kunnen dromen! De samenwerking met Angèle zette modehuis Chanel in een nieuw daglicht door luxe en elegantie te combineren met een jonge en speelse ’90s look. 

Dolce & Gabbana X DJ Khaled

DJ Khaled verraste ons met een collectie die hij uitbracht in samenwerking met Dolce & Gabbana. Zo bleek dat de modewereld niet enkel oog heeft voor internationale popiconen, maar ook DJ’s en rappers.

Met de ‘Special Collection’, creëerden Khaled, Domenico Dolce en Stefano Gabbana een kledinglijn waarbij de Urban Style uit Miami samengebracht wordt met mediteraanse luxe. Een unieke combinatie die mensen uit hun comfortzone haalt. 

foto door: Christian Wiediger on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *