Sint-Lievenscollege in Gent krijgt bezoek van koningin Mathilde voor de Vlaamse Week tegen Pesten

Vanochtend kwam koningin Mathilde langs op het Sint-Lievenscollege. Op de rode loper wandelde ze naar binnen waar de leerlingen haar ontvingen. Het bezoekt vindt plaats in kader van de Vlaamse Week tegen Pesten, die loopt van 10 februari tot en met 18 februari. 

Een spannende dag

Vol spanning wachtte de leerlingen van het Sint-Lievenscollege op de Koningin. Tijdens haar bezoek werd Koningin Mathilde ontvangen door burgemeester Mathias De Clercq en provinciegouverneur Carina Van Cauter. Een leerling overhandigde bloemen aan Koningin Mathilde als welkomstgroet. Daarna stond een koor van leerlingen klaar om haar toe te zingen.

Week tegen pesten 

Deze week vindt de Vlaamse Week tegen Pesten plaats. Die week probeert pesten bespreekbaar te maken, en zo pestgedrag te vermijden. Pesten komt nog steeds veel voor en dat kan grote gevolgen hebben voor kinderen. Het is een oproep aan iedereen om samen te werken aan een wereld waarin pesten niet aanvaardbaar is en waarin elk kind zich veilig en gerespecteerd voelt op school.

Zilveren laureaat

Koningin Mathilde bezocht de school omdat het Sint-Lievenscollege een Zilveren Laureaat ontving voor hun strijd tegen pesten. Mathilde kreeg vandaag uitleg over het antipestbeleid van de school. De school starte drie projecten die preventief moeten werken. Deze projecten stelden de leerlingen op een kleine ‘beurs’ voor. 

In de eerste graad is bijvoorbeeld een leerling bemiddelaar aangesteld” vertelt de directrice, “hier kunnen leerlingen terecht die zich niet goed voelen. Ze kunnen daar met elkaar in gesprek gaan.” In de tweede graad werken de leerlingen rond diversiteit en sensibilisatie. Dit kan gaan over gender en seksualiteit. 

Daarnaast heeft het Sint-Lievenscollege een schoolpsycholoog. Ook daar ging Mathilde mee in gesprek. “Het was fijn om onze leerlingen te zien stralen vandaag”, voegt de directrice nog toe. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *