Wat drijft jonge meisjes om miss te worden?

Ook dit jaar schreven veel meisjes zich in voor miss België. Emilie Vansteenkiste kon ook effectief het felbegeerde kroontje in de wacht slepen. Maar waarom jonge meisjes zich elk jaar inschrijven voor provinciale en nationale missverkiezingen? Drie voormalige missen vertellen waarom ze dit doen. 

Een uitzonderlijke kans

Laura Baeyens, finaliste miss België 2021 schreef zichzelf in op aanmoedigen van haar toenmalige vriend. Voor haar was het een ware kinderdroom die in vervulling ging. 

Je leert er van jezelf houden, je grenzen verleggen en bovenal uit je comfortzone treden”

Laura raadt deze ervaring aan elke jonge vrouw aan. “Je leert er van jezelf houden, je grenzen verleggen en bovenal uit je comfortzone treden”. 

Ze is nog steeds trots op haar plek in de top 20. Dat deed onverwacht deuren opengaan. “Na de missverkiezing contacteerden heel wat merken mij op Instagram. Ze vroegen mij ook voor modeshows en fotoshoots”. 

Laura ziet de wedstrijd niet als een oppervlakkige competitie. Lengte of lichaamsgewicht spelen volgens haar een zekere rol. Toch zijn het de kwaliteiten en uitstraling van de meisjes die volgens haar primeren.

Vanuit regionale trots 

Miss West-Vlaanderen in 2021 Gaëlle Sauvillers nam deel om haar provincie te vertegenwoordigen. Ze is geboren en getogen in West- Vlaanderen en woont bovendien op een boerderij. 

Gaëlle Sauvillers
© Gaëlle Sauvillers

Ze steekt graag haar handen uit de mouwen. Op deze manier doorbreekt Gaëlle een stereotiep beeld.

het was een unieke beleving waar ik vanuit de liefde voor mijn roots nieuwe mensen leerde kennen”

Het sociale aspect, naamsbekendheid en lokale evenementen stonden centraal voor Gaëlle. Doorstoten binnen de missverkiezing op nationaal niveau was minder belangrijk. “Ik heb er toch twee hele goeie vriendinnen aan overgehouden” sluit de voormalig miss West-Vlaanderen nostalgisch af.

Een boost voor het zelfvertrouwen 

Océane De Baere met lint en micro
© Océane De Baere 

Een missverkiezing is meer dan een schoonheidswedstrijd voor Océane De Baere, finaliste miss Oost-Vlaanderen 2022. Voornamelijk op persoonlijk vlak was de wedstrijd een meerwaarde voor Océane. “Ik ben opengebloeid door de verkiezing” vertelt ze. 

Ik ben zelf maar 1m55 maar wil tonen aan andere meisjes dat je ook kan deelnemen”

Vroeger werd de miss gepest omwille van de stand van haar tanden. Ze kreeg een beugel en sindsdien werkt ze aan haar zelfvertrouwen. De verkiezing was de belangrijke stimulans in haar zoektocht naar zelfliefde. 

Ze wil ook tonen dat je niet groot hoeft te zijn om je kandidaat te stellen. “Ik ben zelf maar 1m55 maar wil tonen aan andere meisjes dat je ook kan deelnemen”. Onzekerheid of lengte mogen dus zeker geen meisjes tegenhouden volgens Océane. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *